Te is tudsz németül beszélni? Bebizonyítjuk Neked a nyílt hetünkön.

nap
óra
perc
másodperc

Hogyan tanuljunk jól nyelveket? A helyes módszer megtalálása, kialakítása


Hallgasd meg a teljes epizódot

A mai adásban arra keressük a választ, hogyan tudjuk megtalálni a mi “helyes” módszerünket. Milyen szempontok alapján vizsgáljam meg magam, hogy megtaláljam a nekem legjobban megfelelő módszert? És egyáltalán, milyen módszerek vannak? Ha kíváncsi vagy, hogy te melyik csoportba tartozol, mi lehet a te módszered, akkor hallgasd meg a mai részt. IS. 🙂

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Mi a sikertelenség oka a nyelvtanulásban?

Miért érezzük sikertelennek magunkat annak ellenére is akár, hogy kapjuk a pozitív megerősítést másoktól? Hogyan lehet leküzdeni ezt az érzést, az örök elégedetlenséget? És ha kimondjuk, hogy sikeresek vagyunk a nyelvtanulásban, akkor már elbizakodottnak számítunk? Illetve akkor abba is hagyhatjuk a nyelvtanulást? Mai adásunkban ezekre a kérdésekre próbáltunk meg választ találni. Tartalom 1:15 Különbséget kell-e,

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Az élet német nyelvterületen – mindig idegen maradok?

Az idegen érzés – ismerjük mindannyian, akik külföldön élünk. Mindig velünk marad? Örökké megkülönböztetésben lesz részünk, csak mert külföldiek vagyunk? Vagy be lehet illeszkedni? Mit kell tenni hozzá? Hogyan vegyük a mindennapi akadályokat, ha például a munkahelyen kerülünk szembe ezzel a problémával? Ezúttal ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat. Tartalom 1:36 Az előző adás összefoglalója:

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Ünnepek

Ünnepelni jó! Sőt, még az ünnepekre gondolni is jó! 🙂 Ezért úgy döntöttünk, beszéljük ki ma, milyen ünnepek vannak Németországban, milyen ünnepeket tartunk Magyarországon? Mennyi a hasonlóság, milyen különbségek vannak? Melyik ország hogy ünnepel, mik Németország különleges szokásai, sajátosságai, amik Magyarországon meglepőek lehetnek? Ne maradjatok le az “ünneplésről”, hallgassátok meg a mai adást is!

Tovább »
podcast

Hogy álljunk neki a németnek? – 1. rész

Ha most kezdenénk el Krisztivel németül tanulni, vajon mire ügyelnénk? Mit tartunk ma fontosnak, mi volt vagy mi lett volna hasznos, ha már a kezdetekkor tisztában vagyunk vele? Bár kezdésről beszélünk, mégis hosszúra nyúlt, így két részt, két adást is szenteltünk ennek a témának. Legközelebb jön a 2. rész is.

Tovább »
podcast

Hiedelmek

Milyen hiedelmeket hallottunk már a német nyelvvel kapcsolatban? Hogy nehéz? Hogy megtanulhatatlan? És azok a fránya névelők… Hogyan küzdjük le a hiedelmek miatt kialakult ellenérzéseinket, félelmeinket? Egyáltalán miért alakulnak, hogyan terjednek a hiedelmek?  Mai adásunk témája ez, és igyekeztünk pár hiedelmet eloszlatni. Reméljük, sikerült!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A passzív szerkezet

Ismét nyelvtanórát tartunk! A passzív szerkezet rejtelmeibe, nehézségeibe vagy épp egyszerűségébe kalauzolunk el titeket. Megbeszéljük, átbeszéljük, kibeszéljük. De a legfontosabb, hogy Ági elmondja, miért is nem kell tőle félni annyira, miért lehet szeretni és hogy kell elsajátítani a németek által kedvelt és gyakran alkalmazott szenvedő szerkezetet. Hallgassátok meg mindenképp a mai epizódot is!

Tovább »

Tesztelj le minket! Várunk nagy szeretettel a nyílt hetünkön!

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.

Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Tapasztald meg Te is! Gyere el egy próbaórára és zsebelj be plusz ajándékokat is!
Jelentkezési határidő:
2024. május 17.