Te is tudsz németül beszélni! Bebizonyítjuk Neked a nyílt hetünkön.

nap
óra
perc
másodperc

Készségfejlesztés


Hallgasd meg a teljes epizódot

Vajon milyen készségekre van szükségünk, hogy beszéljünk egy nyelvet? Akár az anyanyelvünket, akár egy idegen nyelvet? Hogyan lehet fejleszteni, mennyi ideig? Más készségekre van szükség egy nyelvvizsgán, megint másra a “való életben”? Természetesen ma sem voltunk szűkszavúak, így ennek a témának lesz folytatása is. 🙂 De addig is tartsatok velünk ma is, és hallgassátok meg ennek a témának az első epizódját.

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A nyelvtanulási rutin kialakítása

Mai témánk a nyelvtanulási rutin kialakítása. Hogyan lehet beépíteni a nyelvtanulást a mindennapi rutinunkba? Miért kell, illetve kell-e egyáltalán, hogy rutin legyen úgy, mint a fogmosás? Tud hiányozni a mindennapokból az, hogy tanuljuk a nyelvet? 

Tovább »
podcast

Készségfejlesztés

Vajon milyen készségekre van szükségünk, hogy beszéljünk egy nyelvet? Akár az anyanyelvünket, akár egy idegen nyelvet? Hogyan lehet fejleszteni, mennyi ideig? Más készségekre van szükség egy nyelvvizsgán, megint másra a “való életben”? Természetesen ma sem voltunk szűkszavúak, így ennek a témának lesz folytatása is. 🙂 De addig is tartsatok velünk ma is, és hallgassátok meg

Tovább »
podcast

“Csak én érzem úgy, hogy soha nem fogok megtanulni németül?”

Talán az egyik legfrusztrálóbb kérdésre keresünk választ ebben az adásban. Ha valaki nyelvtanulásra adja a fejét, készülnie kell arra, hogy ez nem egy rövid távú elfoglaltság. Óhatatlanul követik egymást hegyek és völgyek ezen a hosszú úton. Amikor épp egy gödörben vagyunk, minden nehéz, nem jönnek a sikerélmények, elfogy a lelkesedés, a lendület, a motiváció is

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Miben más a német nyelv, mint a magyar?

Tudjuk, érezzük, hogy más… De mégis miben? Csak a nyelvtanban, csak amiatt érezzük, hogy más és csak amiatt van az az “úúúúú, de milyen nehéz a német” érzés? Összehasonlítva a magyarral vajon tényleg olyan nehéz? És vajon van némi előnyünk más nemzetiségekkel szemben, hogy “szinte” azonos az ABC-nk?

Tovább »
podcast

Készségfejlesztés – 2. rész

Előző heti témánkat folytatva most is a készségfejlesztésről beszélgetünk. Milyen készségek vannak, hogyan fejleszthetőek és mennyi ideig fejlesszük őket? Személyes élményeket, példákat is hoztunk. Nem is keveset! És persze tippeket és ötleteket is megosztunk Veletek, hogy könnyebben boldoguljatok.

Tovább »

Tesztelj le minket! Várunk nagy szeretettel a nyílt hetünkön!

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.

Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Tapasztald meg Te is! Gyere el egy próbaórára és zsebelj be plusz ajándékokat is!
Jelentkezési határidő:
2024. május 17.