Te is tudsz németül beszélni! Bebizonyítjuk Neked a nyílt hetünkön.

nap
óra
perc
másodperc

Élet a nyelvvizsga után


Hallgasd meg a teljes epizódot

Mihez kezdjünk, ha megszereztük végre a hőn áhított nyelvvizsgát? Mi a következő lépés, ha sikerült, és mi, ha nem? Hogyan lehet motiválni valakit, hogy folytassa a tanulást, amikor épp egy hosszú út végére ért, és megérdemelt jutalmaként a fellegek felett jár? És azt, aki épp elvesztette minden lelkesedését?

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Nyelvérzék – van vagy nincs?

A nyelvérzék. Ismét egy érdekes és megosztó kérdést boncolgattunk. Ki szerint van inkább nyelvérzék? A nyelvtanár vagy a nyelvtanuló szerint? És egyáltalán mi is az a nyelvérzék? Olyan, mint a logikai készség? Vagy valami egészen más? Szerinted? A mi véleményünk az adásból kiderül.

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Hogyan tanuljunk jól nyelveket? A helyes módszer megtalálása, kialakítása

A mai adásban arra keressük a választ, hogyan tudjuk megtalálni a mi “helyes” módszerünket. Milyen szempontok alapján vizsgáljam meg magam, hogy megtaláljam a nekem legjobban megfelelő módszert? És egyáltalán, milyen módszerek vannak? Ha kíváncsi vagy, hogy te melyik csoportba tartozol, mi lehet a te módszered, akkor hallgasd meg a mai részt. IS. 🙂

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A jó nyelvtanár

Mik a legfőbb erényei egy jó nyelvtanárnak? Szigorú? Kedves? Mit várunk el egy tőle? Mindig adja fel és aztán kérje számon a házit? Mit tart a legfontosabbnak egy nyelvtanár / egy nyelvtanuló egy tanárban? Ezúttal ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat! 

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A karrier kulcsa a nyelvtudás?

A külföldi karrier tényleg csak a nyelvtudásban rejlik? Ha beszéljük az adott ország nyelvét, biztosra vehetjük, hogy eljön majd a siker a munkánkban? Vagy vannak specifikus elvárások is, ha külföldiként élünk német nyelvterületen? A minél több diploma, minél magasabb végzettség könnyebbé vagy nehezebbé teszi az újrakezdést? Hallgasd meg, mi mit gondolunk erről. Tartalom: 1:05 Mennyire

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Filmek németül

A filmek és sorozatok világába kalauzolunk el ezúttal Benneteket. A rengeteg film-, és sorozatajánló mellett megvitattuk azt is, mi a különbség a szinkronizált és az eredeti német nyelvű filmek között. Melyiknek mi az előnye, hátránya, és vajon miért teljesen más eredeti hangon nézni egy filmet?

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A passzív szerkezet

Ismét nyelvtanórát tartunk! A passzív szerkezet rejtelmeibe, nehézségeibe vagy épp egyszerűségébe kalauzolunk el titeket. Megbeszéljük, átbeszéljük, kibeszéljük. De a legfontosabb, hogy Ági elmondja, miért is nem kell tőle félni annyira, miért lehet szeretni és hogy kell elsajátítani a németek által kedvelt és gyakran alkalmazott szenvedő szerkezetet. Hallgassátok meg mindenképp a mai epizódot is!

Tovább »

Tesztelj le minket! Várunk nagy szeretettel a nyílt hetünkön!

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.

Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Tapasztald meg Te is! Gyere el egy próbaórára és zsebelj be plusz ajándékokat is!
Jelentkezési határidő:
2024. május 17.