A legrugalmasabb némettanfolyam a piacon, ami tényleg megtanít németül

nap
óra
perc
másodperc

Nyelvtudás egyenlő önbizalom?


Hallgasd meg a teljes epizódot

Egyenlő vajon a nyelvtudás az önbizalommal? Magabiztosabbak, bátrabbak leszünk-e a nyelvtudás által? És miért? Az élet mely területén van jelentősége, hogy legyen önbizalmunk? Mit tehetünk azért, hogy meg tudjuk mutatni, kik vagyunk és milyenek vagyunk akkor is, ha kevés az önbizalmunk és/vagy a nyelvtudásunk?

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Der, die, das

Minden németül tanuló mumusa a mai témánk. A der, a die és a das. De miért? Miért nem szeretjük, miért olyan nehéz megtanulni? Nem tudjuk vagy nem is akarjuk megszeretni? És az örök klasszikus: “a németek se tudják!” – vajon igazság vagy csak kifogás? 

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Ünnepek

Ünnepelni jó! Sőt, még az ünnepekre gondolni is jó! 🙂 Ezért úgy döntöttünk, beszéljük ki ma, milyen ünnepek vannak Németországban, milyen ünnepeket tartunk Magyarországon? Mennyi a hasonlóság, milyen különbségek vannak? Melyik ország hogy ünnepel, mik Németország különleges szokásai, sajátosságai, amik Magyarországon meglepőek lehetnek? Ne maradjatok le az “ünneplésről”, hallgassátok meg a mai adást is!

Tovább »
podcast

A feltételes mód

Arra gondoltunk, beszélhetnénk egyszer arról, mi lenne, ha … Persze németül. 🙂 Hogyan fejezzük ki magunkat, ha szeretnénk valamit? Miért szeretjük a würde-t, miért nem? Hogy tudjuk a legegyszerűbben elmondani, mit szeretnénk? Illetve hogyan tudjuk variálni? Hány fajta lehetőségünk van feltételes módban beszélni?

Tovább »
podcast

A módbeli segédigék

Mi más? Nyelvtan? Azon belül pedig a módbeli segédigék várnak ránk ebben az adásban.Megtudhatod, miért szerethetőek, hogyan kell őket használni, mikre kell ügyelni a ragozásukkor – és mi ebben a könnyebbség.Reméljük, az adás után megszereted nemcsak a módbeli segédigéket, de magát a német nyelvet is.

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Két én lakozik-e bennünk, ha külföldön élünk?

Megváltozunk-e, és ha igen, mennyire, ha külföldön kezdünk új életet? Befolyásolja-e a nyelvtudásunk akár a személyiségünket? Ha igen, mennyire könnyű elfogadni ezt az új ént? Meg tudunk-e barátkozni vele, esetleg még örülünk is a változásnak? Meséld el nekünk, Te hogy élted meg, ha külföldön élsz!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Mi a kedvenc német szavad?

Hogyan lesz egy szó kedvenc? Miért szeretünk meg egyes szavakat jobban, míg másoktól a hideg is kiráz? A hangzás vagy a hozzá kapcsolt élmény, ami különlegessé tesz számunkra egy-egy szót vagy kifejezést? Mostani adásunkban a Facebook csoportunk tagjainak kedvenc szavait is elhoztuk nektek. 

Tovább »

A legrugalmasabb némettanfolyam a piacon, ami tényleg megtanít végre németül

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.
Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Jelentkezési határidő:
2024. április 24.