A legrugalmasabb némettanfolyam a piacon, ami tényleg megtanít németül

nap
óra
perc
másodperc

Szövegértés


Hallgasd meg a teljes epizódot

Mostani témának a szövegértést választottuk. Sok nyelvtanulónak okoz problémát akár a szóbeli, akár az írásbeli szövegértés. Vajon miért nem jó az, ha mindig mindent szó szerint akarunk érteni? Hogyan tudjuk ezt a kényszert legyőzni? Hogyan tudjuk a szövegértési készségünket fejleszteni?

Ebben az adásunkban ezekre a kérdésekre kaphattok választ. Tartsatok velünk!

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Ügyintézés telefonon

A nyári szünetünk előtti utolsó adásunkban ismét egy nagyon gyakori félelmet, stresszfaktort hoztunk el nektek. Ügyintézés telefonon. Miért olyan nagy félelme ez egy nyelvtanulónak? Vagy nem csak egy nyelvtanulónak? Miért szeretünk jobban személyesen ügyet intézni, még ha az bonyolultabb is? És természetesen – ahogy az lenni szokott –  megpróbálunk most is tippekkel, tanácsokkal segíteni nektek.

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Hogyan tanuljunk jól nyelveket? A helyes módszer megtalálása, kialakítása

A mai adásban arra keressük a választ, hogyan tudjuk megtalálni a mi “helyes” módszerünket. Milyen szempontok alapján vizsgáljam meg magam, hogy megtaláljam a nekem legjobban megfelelő módszert? És egyáltalán, milyen módszerek vannak? Ha kíváncsi vagy, hogy te melyik csoportba tartozol, mi lehet a te módszered, akkor hallgasd meg a mai részt. IS. 🙂

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Beszédpara

Beszédpara – minden nyelvtanuló rémálma. De miért is? Miért félünk megszólalni? Miért hisszük azt, hogy kinevetnek, hogy nem vagyunk elég jók? Miért érezzük azt, hogy nem tudunk eléggé németül? De legfőképp: mit tehetünk ellene? Mi segíthet leküzdeni a félelmeinket? Érdekelnek a válaszok? Akkor hallgasd meg az adást!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Hogyan fejlesszük a beszédünket?

Hiánypótló témát hoztunk Nektek ezúttal. Sokszor, sokféleképpen beszéltünk már az írás, az olvasás, a szöveg-, és hallásértés fejlesztéséről. Viszont nem esett még szó a beszédfejlesztésről, így ma erről cseréltünk eszmét. Természetesen most is hoztunk nektek néhány hasznos tippet és tanácsot.

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Olvasás nyelvórán, szabadidőben, nyelvvizsgán

Szeretsz olvasni? Igen? Németül is? Ki mennyit olvas németül? Mennyit kell, kellene olvasnunk németül? Miben más a nyelvórai, a szabadidős és a nyelvvizsgán való olvasás? Van előnye vagy hátránya a hangos olvasásnak? Melyik hasznosabb? Ha magunkban némán olvasunk vagy ha hangosan?

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Tanulási nehézségekkel a nyelvtanulás

Ebben az adásunkban egy nagyon nehéz témát boncolgatunk. Meg lehet tanulni vajon egy idegen nyelvet akkor is, ha tanulási nehézséggel/nehézségekkel küzdünk?Ha nehezen megy az írás vagy az olvasás, akkor mennyire lehet egy nyelvtanuló sikeres? Van olyan, hogy tényleg azt kell mondanunk és (el)hinnünk, hogy nekünk erre semmi esélyünk, és inkább bele se vágjunk? Tartalom: 1:22

Tovább »

A legrugalmasabb némettanfolyam a piacon, ami tényleg megtanít végre németül

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.
Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Jelentkezési határidő:
2024. április 24.