Te is tudsz németül beszélni? Bebizonyítjuk Neked a nyílt hetünkön.

nap
óra
perc
másodperc

Magolni tényleg kell?


Hallgasd meg a teljes epizódot

Tényleg kell magolni? Könnyebb a nyelvtanulás, ha bemagoljuk a táblázatokat, szavakat? Vagy hatékonyabb? Tudom akkor a mindennapokban használni a megszerzett tudást? És ha magolós rendszerrel kezdtük a nyelvtanulást, vajon le tudjuk vetkőzni ezt a szokást?

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A nyelvvizsga – 1. rész

Egyik legnépszerűbb témánkat vettük most újra elő. Más szemszögből, más kérdésekre fókuszálva hoztuk most el nektek a nyelvvizsga kérdését. Annyira sok mondanivalónk volt megint, hogy nem is tudtunk egy adásba belesűríteni mindet. Tehát még visszajövünk a témával! De először is: vágjunk bele!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A karrier kulcsa a nyelvtudás?

A külföldi karrier tényleg csak a nyelvtudásban rejlik? Ha beszéljük az adott ország nyelvét, biztosra vehetjük, hogy eljön majd a siker a munkánkban? Vagy vannak specifikus elvárások is, ha külföldiként élünk német nyelvterületen? A minél több diploma, minél magasabb végzettség könnyebbé vagy nehezebbé teszi az újrakezdést? Hallgasd meg, mi mit gondolunk erről. Tartalom: 1:05 Mennyire

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A nyelvtan szerepe

Miért fontos, miért van szükségünk a nyelvtanra? Vagy nem is olyan lényeges? Lehet boldogulni tökéletesen helyesen megformázott mondatszerkezetek nélkül is? Vagy van olyan, hogy elengedhetetlen a szép és helyes beszéd? Te mit gondolsz erről? A mi véleményünket a mostani adásból megtudhatod!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Mi a gond a tankönyvekkel?

Ezúttal két dolgot próbáltunk megfejteni. Az egyik, hogy miért nem szeretik egyes nyelvtanulók a nyelvkönyveket. Miért nem népszerűek? Túl sok az információ bennük? Vagy épp túl kevés? Eléggé figyelnek arra a készítők, hogy aktuális és naprakész legyen? A másik: vajon milyen könyv lenne Ági?

Tovább »
podcast

A feltételes mód

Arra gondoltunk, beszélhetnénk egyszer arról, mi lenne, ha … Persze németül. 🙂 Hogyan fejezzük ki magunkat, ha szeretnénk valamit? Miért szeretjük a würde-t, miért nem? Hogy tudjuk a legegyszerűbben elmondani, mit szeretnénk? Illetve hogyan tudjuk variálni? Hány fajta lehetőségünk van feltételes módban beszélni?

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Ismerem a szavakat, mégsem tudom használni őket

Ismét egy “népszerű” probléma, egy sokunkat érintő félelem. Tudjuk a szavakat, de nem tudjuk használni őket, illetve nem értjük, ha előfordulnak egy-egy szövegkörnyezetben. Elveszítjük a fonalat a beszélgetésben, mert leragadunk, leblokkolunk, hogy “de hiszen nekem ezt már tudom kéne, én ezt a szót már hallottam…” Hogyan tudjuk ezt kiküszöbölni? Hogyan tudjuk a nagy masszából a

Tovább »

Tesztelj le minket! Várunk nagy szeretettel a nyílt hetünkön!

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.

Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Tapasztald meg Te is! Gyere el egy próbaórára és zsebelj be plusz ajándékokat is!
Jelentkezési határidő:
2024. május 17.