A legrugalmasabb némettanfolyam a piacon, ami tényleg megtanít németül

nap
óra
perc
másodperc

Hogyan érdemes hozzákezdeni a nyelvtanuláshoz?


Hallgasd meg a teljes epizódot

Te mit tanácsolnál egy teljesen kezdő nyelvtanulónak? Mik azok a buktatók, amikre felhívnád a figyelmét? Esetleg a der, die, das? Vagy talán a nyelvtan a fontosabb? Hogyan ne ijesszünk el egy lelkes kezdőt? Ebben az adásban ezeket szedtük egy csokorba. Hallgasd meg!

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A hibajavításról

A hibákból tanulunk. Ezt mindenki tudja, de vajon mindenki el is tudja fogadni? Ép ésszel tudjuk, hogy a) nem érdemes minden hibát kijavítani, mert megakasztja a beszédet, b) nem fest rólunk rossz képet, ha hibát ejtünk, mégis sokan szégyenkeznek emiatt, és ez gátolja a beszédet is. Van-e arany középút? Hogy lehet a hibákat jól kezelni,

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Kezdőként külföldön

Mi lehet az oka annak, hogy akár évekig is kezdőnek, illetve újrakezdőnek érezzük magunkat? Mennyit és hogyan segíthet egy beszédcentrikus tanfolyam? Vagy ha nem tanfolyam, akkor milyen lehetőségeink lehetnek a beszéd gyakorlására, hogy kötetlen beszélgetéseken keresztül gyakoroljunk, fejlődjünk? Támaszkodhatunk-e a passzív tudásunkra, vagy tényleg elölről kell kezdenünk mindent?  Mai adásunkban a fenti kérdéseket próbáljuk megfejteni.

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Szövegértés

Mostani témának a szövegértést választottuk. Sok nyelvtanulónak okoz problémát akár a szóbeli, akár az írásbeli szövegértés. Vajon miért nem jó az, ha mindig mindent szó szerint akarunk érteni? Hogyan tudjuk ezt a kényszert legyőzni? Hogyan tudjuk a szövegértési készségünket fejleszteni? Ebben az adásunkban ezekre a kérdésekre kaphattok választ. Tartsatok velünk!

Tovább »
podcast

Próbáltad-e már?

Próbáltad-e már? De vajon mit? Vagy mit nem? Hogy mire gondoltunk, amikor a mai téma ötlete felmerült? Mindenre természetesen! Próbáltad-e már egyedül a nyelvtanulást, vagy anyanyelvi tanárral, vagy egyéni képzésen nem anyanyelvi tanárral? Próbáltad-e már a filmeket németül nézni vagy felirattal? Vagy … és itt a sor tetszőlegesen folytatható, ugye. Mi a leghatékonyabb? Mi hozza

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A visszaható igék

Akkor most duplázunk, ugyanis nemcsak múlt héten, hanem ezen a héten is egy nyelvtani téma került fókuszba. A visszaható igék. Mik ezek? Mit is kell tudni róluk, a használatukról, a ragozásukról és úgy általában? Példákkal, tippekkel és jókedvvel szeretettjük meg veletek ezeket az igéket. IS. 🙂 Ne maradj le a mai adásról se!

Tovább »

A legrugalmasabb némettanfolyam a piacon, ami tényleg megtanít végre németül

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.
Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Jelentkezési határidő:
2024. április 24.