Te is tudsz németül beszélni? Bebizonyítjuk Neked a nyílt hetünkön.

nap
óra
perc
másodperc

Der, die, das


Hallgasd meg a teljes epizódot

Minden németül tanuló mumusa a mai témánk. A der, a die és a das. De miért? Miért nem szeretjük, miért olyan nehéz megtanulni? Nem tudjuk vagy nem is akarjuk megszeretni? És az örök klasszikus: “a németek se tudják!” – vajon igazság vagy csak kifogás? 

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Amikor egy álom valóra válik

Vajon miről álmodott Kriszti, amikor megérkezett a nagy Németországba? Mennyire tartotta reálisnak ezetek a vágyakat? Mit tett értük?Milyen az élet akkor, amikor egyszer csak elérhető közelségbe kerül egy kitűzött cél elérése?Milyen érzés eljutni oda, hogy elmondhassuk: Igen! Sikerült! Ezt beszéljük át ebben az adásban, és nem marad el a sikerek bemutatása sem Kriszti részéről.

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Miért fontos nyelvet tanulni?

Mostani adásunkban összegyűjtöttünk pár okot, miért is fontos nyelvet tanulni. Mindazoknak, akik külföldön élnek, mind pedig azoknak, akik Magyarországon. De mi az összefüggés a logikai készség, az időskori demencia és a nyelvtanulás között? Hallgasd meg adásunkat, és minden kiderül! Tartalom 1:20 Azt könnyen megállapíthatjuk, hogy valóban nagyon fontos a nyelvtanulás. De vajon miért is az?

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Kezdőként külföldön

Mi lehet az oka annak, hogy akár évekig is kezdőnek, illetve újrakezdőnek érezzük magunkat? Mennyit és hogyan segíthet egy beszédcentrikus tanfolyam? Vagy ha nem tanfolyam, akkor milyen lehetőségeink lehetnek a beszéd gyakorlására, hogy kötetlen beszélgetéseken keresztül gyakoroljunk, fejlődjünk? Támaszkodhatunk-e a passzív tudásunkra, vagy tényleg elölről kell kezdenünk mindent?  Mai adásunkban a fenti kérdéseket próbáljuk megfejteni.

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A levélírás

Hogyan kell helyesen, a formai követelményeknek megfelelően hivatalos levelet írni? Kezdve a megszólítástól, a dátumozáson át az elköszönésig? Vannak speciális, különös vagy fura elvárások egy német levélben? És mi a helyzet az E-mailekkel, WhatsApp üzenetekkel, baráti levelezgetésekkel? A mai adásban sorra vettük mindet, és igyekeztünk összeszedni nektek, amire érdemes figyelni.

Tovább »
podcast

Készségfejlesztés – 2. rész

Előző heti témánkat folytatva most is a készségfejlesztésről beszélgetünk. Milyen készségek vannak, hogyan fejleszthetőek és mennyi ideig fejlesszük őket? Személyes élményeket, példákat is hoztunk. Nem is keveset! És persze tippeket és ötleteket is megosztunk Veletek, hogy könnyebben boldoguljatok.

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Kiejtési sajátosságok a német nyelvben – 2. rész

Bizony, második része is lett a témának. Mert bár azt hittük, a német nyelvben nincsenek akkora különbségek a kiejtés és az írás között, mégis kitöltöttek két adást is. Ezúttal tovább boncolgattuk az “s” hang írását, és találtunk még egyéb különlegességeket is. Ha kíváncsiak vagytok, hogy mi rejlik még a német nyelv tarsolyában, tartsatok velünk ebben

Tovább »

Tesztelj le minket! Várunk nagy szeretettel a nyílt hetünkön!

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.

Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Tapasztald meg Te is! Gyere el egy próbaórára és zsebelj be plusz ajándékokat is!
Jelentkezési határidő:
2024. május 17.