Te is tudsz németül beszélni? Bebizonyítjuk Neked a nyílt hetünkön.

nap
óra
perc
másodperc

Beszédpara


Hallgasd meg a teljes epizódot

Beszédpara – minden nyelvtanuló rémálma. De miért is? Miért félünk megszólalni? Miért hisszük azt, hogy kinevetnek, hogy nem vagyunk elég jók? Miért érezzük azt, hogy nem tudunk eléggé németül? De legfőképp: mit tehetünk ellene? Mi segíthet leküzdeni a félelmeinket? Érdekelnek a válaszok? Akkor hallgasd meg az adást!

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Olvasás nyelvórán, szabadidőben, nyelvvizsgán

Szeretsz olvasni? Igen? Németül is? Ki mennyit olvas németül? Mennyit kell, kellene olvasnunk németül? Miben más a nyelvórai, a szabadidős és a nyelvvizsgán való olvasás? Van előnye vagy hátránya a hangos olvasásnak? Melyik hasznosabb? Ha magunkban némán olvasunk vagy ha hangosan?

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A passzív szerkezet

Ismét nyelvtanórát tartunk! A passzív szerkezet rejtelmeibe, nehézségeibe vagy épp egyszerűségébe kalauzolunk el titeket. Megbeszéljük, átbeszéljük, kibeszéljük. De a legfontosabb, hogy Ági elmondja, miért is nem kell tőle félni annyira, miért lehet szeretni és hogy kell elsajátítani a németek által kedvelt és gyakran alkalmazott szenvedő szerkezetet. Hallgassátok meg mindenképp a mai epizódot is!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Szótanulás – alapszókincs

Sokunk egyik örök problémája: a szavak tanulása, a szókincs fejlesztése. Hogyan lehet a leghatékonyabban egy alapszókincset kialakítani? És mennyi az annyi? Hogyan lehet azt a legcélratörőbben tovább bővíteni? Mi lehet nagyobb segítség, a témakörök szerinti szótanulás vagy a szín szerinti? És mi segíthet még minket? 

Tovább »
podcast

Más leszek-e egy másik nyelven?

Most ismét egy könnyedebb, beszélgetősebb, sztorizgatósabb témát, illetve adást hoztunk nektek. Más leszek-e egy másik nyelven? Vajon megváltozunk, ha idegen országban, idegen nyelven élünk? Vagy ez csak a nyelvtanulás fázisában van így? Mikor múlik el? Mit tehetünk ellene? 

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Páros kötőszók

Újra a német nyelvtan rejtelmeibe kalauzolunk el titeket. Úgy gondoltuk, nem maradhat ki a repertoárunkból a páros kötőszók témája sem. De mik is ezek? Mennyit ismerünk, mikor érdemes, illetve mikor kell használnunk őket? Milyen nyelvtani szabályok vonatkoznak rájuk? Mindezekre a kérdésekre választ kaphattok, ha meghallgatjátok ezt az adásunkat is!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Mi a sikertelenség oka a nyelvtanulásban?

Miért érezzük sikertelennek magunkat annak ellenére is akár, hogy kapjuk a pozitív megerősítést másoktól? Hogyan lehet leküzdeni ezt az érzést, az örök elégedetlenséget? És ha kimondjuk, hogy sikeresek vagyunk a nyelvtanulásban, akkor már elbizakodottnak számítunk? Illetve akkor abba is hagyhatjuk a nyelvtanulást? Mai adásunkban ezekre a kérdésekre próbáltunk meg választ találni. Tartalom 1:15 Különbséget kell-e,

Tovább »

Tesztelj le minket! Várunk nagy szeretettel a nyílt hetünkön!

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.

Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Tapasztald meg Te is! Gyere el egy próbaórára és zsebelj be plusz ajándékokat is!
Jelentkezési határidő:
2024. május 17.